USB-nøgler

Hvad gør du hvis du finder en USB-nøgle på parkeringspladsen eller i receptionen?

Der er mange muligheder, men lov at det eneste du ikke gør, er at stikke den i noget elektronisk udstyr!

Pga. den måde en computer arbejder på, går du udenom alle former for sikkerhed og USB’en kan i stilhed installer alle former malware, virus, ransomware mv.

At stikke en ukendt USB i din computer svare til at have usikker sex med mange tilfældige mennesker på en gang. En form for IT-mæssig bunkepul fordi du ikke ved hvor mange der “har prøvet” USB-nøglen før dig.

Dernæst fungerer mange former for malware, ved at de spreder sig. Så når din datter efterfølgende isætter sin USB for at du skal gennemlæse hendes opgave, så får du også malware på hendes USB og med tiden også på hendes PC.

Du kan være så uheldig at malwaren indeholder en særlig firmware som giver permanent adgang til din PC også efter en komplet re-installation.

Normalt ville f.eks. dårlig personlig hygiejne hos din modpart afholde dig for et engangsknald med netop denne person, men med IT er det anderledes.

Det ved kriminelle, efterretstjenester og andet skidfolk. Derfor placerer de ofte flotte designer USB’nøgler med høj kapacitet som indeholder malware som installerer sig selv, på steder hvor USB’en bliver set.

I dag koster USB’ere med stor hukommelse ikke ret mange penge. Køb din egen af et anderkendt mærke og i en anderkendt forretning.

Hold dig væk fra ukendte (kinesiske) webshops.