Lav dit eget password

Jeg bruger to password. Et kort password til hjemmesider som ikke betyder noget og et langt kompliceret password som jeg bruger til alle de andre hjemmesider.

Til at konstruerer et godt password skal skal du vælge en sætning som giver god mening for dig! Du skal være sikker på at netop denne sætning/minde giver gode associationer for netop dig. Det kunne være ”Den jul da onkel Peter tabte sine bukser”.

I hvert ord smider vi det første og det sidste bogstav væk, men det er kun godt hvis finder på en anden regel som at smide hver andet bogstav væk for så bliver dit password mere sikkert (for dig). Dermed bliver ”Den jul da onkel Peter tabte sine bukser” til ”e u nke ete abt in ukse” som igen bliver til ”eunkeeteabtinukse”.

Nu skal et password( helst bruge special tegn, men det er ikke godt med æ, ø eller å. Eller for den sags skyld tegn som kræver flere samtidige tryk, fordi hvis du kommer på et udenlandsk tastatur, så kan du havde dit hyr med at finde de rigtige tegn.

Brug derfor tegn som !,.#”&/ men undgå tegn som ~ og @.

Indsæt tre special tegn så ”eunkeeteabtinukse” bliver til ”eunkeet!eabt#in/ukse”. Men vi er ikke færdige.

De fleste hjemmesider kræver at du benytter store bogstaver, så to eller tre tegn skal skrives med stort, men aldrig det første bogstav, fordi de fleste hacker-programmer antager at du starter med stort begyndelsesbogstav!  Så lad dem ikke få denne fordel.

Dermed bliver ”eunkeet!eabt#in/ukse” til ”eunkEet!eaBt#in/Ukse” og nu er der vist ikke mange andre end dig som ved at der står ”Den jul da onkel Peter tabte sine bukser”.

For at bruge dit password skal du tilpasse det til den hjemmeside du besøger.

Hvis du besøger www.politiken.dk så kan du som metode tage de sidste 2 bogstaver i Politiken og putte ind på faste pladser i dit password hvorved ”eunkEet!eaBt#in/Ukse” bliver til ”eunkenEet!eaBt#in/Ukse”.

Men besøger du www.overvaagningssamfundet.dk bliver dit password til ”eunketEet!eaBt#in/Ukse”.

Dermed vil et hack at en hjemmeside ikke automatisk medfører at dine oplysninger er meget værd andre steder for vi genbruger jo ofte password og det ville være surt hvis du mistede din Facebook adgang fordi en helse hjemmeside blev hacket.

Og tilbyder hjemmesiden to-faktor login via f.eks. SMS så skal du altid benytte dette fordi en hacker jo så også skal have fat i din telefon. Sider som Facebook, DropxBox, LinkedIn mv. tilbyder to-faktor-login

Hvis en hjemmeside bliver hacket, så skal hackeren kende min metode for at kunne bruge min password til noget.